Samfundsfilosofisk og debatskabende bog som forklarer, hvordan vi i Vesten fra 1990'erne har bevæget os fra optimisme til et aktuelt sortsyn, når vi opfatter verden og menneskets plads i den. Til læsere af samfundsfilosofiske bøger.
Der var engang vi troede på fremtiden fortæller forfatteren. Han er født i 1986 og ser sig som et menneske født i en optimistisk og tryg tid, hvor man måske naivt troede på fremtiden. Vi troede på globaliseringen, fri handel, fri bevægelighed, og på en demokratisk verden, præget af nedrustning og fri for klassekamp. Nu skulle vi bare lige overbevise resten af verden om at blive som os i Vesten! En ny og meget anderledes virkelighed er den vi befinder os i nu. Klimakrise, flygtningestrømme, hungersnød, krig og ufred, og måske en ny langvarig kold krig? Forfatteren rækker i sin argumentation fra Elon Musk til Disney, og er fx til valgmøde med den fascistiske Marie Le Pen i Nordfrankrig. Forfatteren argumenter for, hvordan vi kan vende vores aktuelle sortsyn til at løse de kriser vi står overfor. Christian Bennike er journalist på Weekendavisen.
Det er godt at trykke "tænkehatten" på og sætte hjernen i sving, hvis du skal følge med i denne velskrevne lille perle af en bog. Det stritter velgørende i alle retninger, men forfatteren formår at fortælle interessant om en tidsånd, som er skiftet, men som også kan vende igen.
Oplagt at sammenligne med Fremtiden er der også i morgen.