Bøger / faglitteratur

Ensomhedens filosofi


Beskrivelse


En indføring i ensomhedens mange facetter, de filosofiske udfordringer og hvilke konsekvenser den kan have for menneskers livskvalitet og sundhed.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. okt. 2017

af

af

Camilla Sejerøe

d. 13. okt. 2017

En indføring i ensomhedens mange facetter, og konkrete og filosofiske udfordringer. Til gymnasieeleven, der skal skrive om ensomhed, eller til den interesserede lægmand.

Gennemgang af ensomhed som fænomen og filosofi. Ensomhed beskrives og defineres, og forskellige vinkler på fænomenet studeres. Sproget er akademiske, med noteapperat, litteratur og personregister bagerst. Krydret med citater fra skønlitteratur og musik. Lars Fr. H. Svendsen har skrevet en række bøger om filosofiske emner som fx kedsomhed og arbejde. Han er professor i filosofi ved Universitetet i Bergen.

En grundig og underbygget filosofi-bog. Den er ikke nem at læse, men den er heller ikke unødigt kompliceret. Der er meget stof til eftertanke.

Der er ikke andre samlede fremstillinger af filosofien omkring ensomhed som fænomen, men aspekter af det er behandlet i fx Kunsten at være alene der, som titlen antyder, handler om det positive aspekt.


Politiken

d. 30. dec. 2017

af

af

Lasse Posborg Michelsen

d. 30. dec. 2017


Weekendavisen

d. 5. jan. 2018

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 5. jan. 2018