Bøger / faglitteratur

Er du på bølgelængde med din hund? - og andre dyr og mennesker?


Beskrivelse


Om hvordan hundes relationer til mennesker har indflydelse på deres adfærd. Med eksempler på hvordan man træne sin hund på en afstressende måde og råd om hvordan man kan ændre sin hunds uhensigstmæssige vaner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 12. juni 2015

Hvordan kan en spirituel tilgang berige vores omgang med og opdragelse af kæledyr - særligt vores hunde? Denne bog henvender sig mere til de hundeejere, der allerede er fortrolige med det alternative end til alment hundeinteresserede.

Lene Andresen, der både er "..eksamineret empatisk adfærdsrådgiver" og "..certificeret hundehealer" har siden sin barndom haft en særlig evne til at udveksle tanker med dyr, og hun har desuden i mange år arbejdet professionelt med hunde. Her introducerer hun den alternative tænkning specielt for hundeejere, men som titlen antyder, drager hun også paralleller til mennesker, og afsnit af bogen handler mere om vores sociale adfærd. Bogen er opdelte tre hovedafsnit: "Opdragelse gennem tiderne", "Det alternative" og "Det praktiske" og de enkelte kapitler breder sig tilsvarende over emner fra "Hund i gamle dage" over "Fotoclairvoyance" til "Hvalpen napper". Bogen er illustreret med forklarende farvefotografier og udstyret med en kort litteraturliste.

Andersens tilgang til stoffet er personlig med erindringsglimt og referencer til egne erfaringer med hunde og det alternative. Strukturen i bogen er klar, men sproget, der er holdt i en personlig, talesprogsagtig tone, forlader ofte det afslappet slentrende til fordel for det uklart sludrende.

At have hund med hjertet er nærmeste slægtning på hylden.