Bøger / faglitteratur

Er jeg fri nu? : tidsklemte kvinder i verdens bedste land


Beskrivelse


Norsk feminist og socialist diskuterer det resultat af 1970'ernes kvindefrigørelse, at mange kvinder kæmper med at håndtere en karriere og samtidig prioritere familielivet, og hvordan samfundsstrukturerne kan ændres for at tilpasses og muliggøre den moderne kvinderolle.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 16. mar. 2015

Norsk debatbog om moderne kvinders krydspres i kampen om at forene karriere, familieliv og moderrollen.

Herhjemme ser vi også debatten udspille sig i medier, på blogs og i tidsskrifter. Hvordan forenes kvinders krav og ønske om en selvstændig karriere med ønsket om at opretholde et familieliv og at være en god mor, der kan engagere sig i børnenes liv og fritidsinteresser. Bogen debatterer de strukturer og vilkår, der er den moderne kvindes. Den trækker tråde og sender taknemmelighed til 1970'ernes kvindekamp, der har muliggjort det liv, der samtidig også er blevet en tidsfælde, der får kvinderne til at segne. Måske allermest på grund af egne forventninger og ambitioner til, hvad det gode og rigtige liv er. Bogen peger på en 6 timers arbejdsdag som en mulig løsning. Der henvises flittigt til den norske debat, og der afsluttes med en norsk litteraturliste.

Et aktuelt debatindlæg, hvor en 60-årig lektør nok ikke helt kan nikke til postulatet om, at de unge kvinder tilhører den første generation, hvor både kvinder og mænd arbejder på fuld tid samtidig med, at de har små børn. Forfatteren og debatten herhjemme peger entydigt på de samfundsstrukturer, der efter hendes/deres mening bør ændres, og i mindre grad på de personlige forventninger til, hvad det rigtige og gode liv er. Eventuelle fravalg er ikke et tema, der berøres. Velskrevet og aktuel.

Debatten er højaktuel, men blev dog allerede i 2000 behandlet i En rigtig mor?.


Jyllands-posten

d. 30. mar. 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 30. mar. 2015