Den velskrevne og veldokumenterede bog om Kvindelig Læseforening vil især henvende sig til kvinde-og bibliotekshistorisk interesserede læsere.
Kvindelig Læseforening fungerede i København fra 1872 til 1962. Formålet var at give kvinder et sted, hvor de kunne mødes, diskutere og læse, og som sådan fik den stor betydning, inden folkebibliotekerne fik fodfæste. Fremtrædende medlemmer af Dansk Kvindesamfund var også medlemmer og forkvinder. Hovedvægten i bogen er på tiden indtil 1929. Det er en detaljeret og grundig researchet gennemgang af et vigtigt stykke biblioteks- og kvindepolitisk historie, som fik kulturpolitisk gennemslagskraft, idet foreningen blev en "øvelsesplads" for aktive danske kvinder. Mange personer er nævnt, og der er citeret fra breve, aviser, foreningsmøder. Forfatteren er bibliotekar. Omfattende noter og litteraturfortegnelse.
Forfatteren har også skrevet biografien Sophie Alberti, 2008 som var en af de mest magtfulde formænd i læseforeningens historie.
En levende og spændende fremstilling af et stykke biblioteks- og kvindehistorie, der er ved at gå i glemmebogen, der også sætter Kvindelig Læseforening ind i en kulturpolitisk sammenhæng i en tid med andre værdier og idealer. Et flot perspektiv, der også kan inspirere til udvikling af bibliotekernes intense arbejde med formidling og læseklubber i dag.