Ifølge bogens forord af cand.psych. Preben P. Sørensen er den for alle, der er engagerede i deres medmennesker. Skulle man snævre målgruppen lidt ind, vil jeg sige, den fortrinsvis er henvendt til mennesker, der via deres arbejde kommer i berøring med klientgrupper, der kan finde på at optræde voldeligt.
Forfatteren har et langt arbejdsliv i det offentlige først som plejer siden som socialpædagog bag sig. I bogens første del beskriver hun sit arbejdsliv fra voldsepisode til voldsepisode - en anselig serie. Hun fik ikke megen hjælp og fik heller ikke bearbejdet de enkelte episoder, og en dag var det nok. Hun brød sammen og kunne ikke komme på arbejde mere. I bogens 2. del skildrer hun sit syge- og behandlingsforløb. Og i 3. del foreslår hun nogle strategier til undgåelse af voldelige episoder samt opfølgning, hvis det alligevel går galt.
Frygt : en bog om at undgå vold, 1999 er en fin bog om emnet, som betragter vold generelt. Den har et afsnit om vold på arbejdspladsen, men nærværende er den første samlede fremstilling, når man ser bort fra diverse guider som Vold på arbejdspladsen fra Socialt Udviklingscenter, 2007. Problemskabende adfærd ved udviklingsforstyrrelser eller udviklingshæmning, 2010 handler om at forebygge vold i forbindelse med de omtalte grupper.
Størstedelen af bogen er forfatterens selvoplevede arbejdsliv med deraf følgende PTSD, men bogens sidste del rummer forslag til et forbedret arbejdsmiljø til håndtering af de problemer, som voldelige klienter afstedkommer.