Bøger / faglitteratur

Et frygtløst hjerte : hvordan modet til at være medfølende kan forandre vores liv


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sit eget liv fortæller forfatteren om, hvordan det at praktisere medfølelse kan forandre ens liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2015

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 24. aug. 2015

Med udgangspunkt i sit eget liv fortæller forfatteren om, hvordan det at praktisere medfølelse kan forandre ens liv. For læsere med interesse i meditation og buddhisme.

Bogen er baseret på et otteugers kursus i medfølelsestræning, som forfatter og tidligere munk Thupten Jinpa udviklede på Stanford University Medical School. Bogen er delt op i tre dele. Første del fortæller om hvad medfølelse er og hvor vigtigt det er, at have medfølelse over for en selv. Anden del består hovedsagelig af meditationsøvelser og hvilke kompetencer du skal tillære dig for at få den fulde indlevelse. Tredje del beskriver hvilke positive konsekvenser kurset i medfølelse på Standford University havde på deltagerne og deres pårørende og dermed, hvilke positive konsekvenser dyrkelsen af medfølelse kan have på samfundet. I afsnittet beskrives også hvordan medfølelse, hvis det gøres til en selvfølge i dit liv, kan højne din livskvalitet.

Kan både læses af personer som gerne vil blive klogere på begrebet medfølelse og af personer, som gerne vil styrke deres egen evne til medfølelse. Bogen har en buddhistisk tilgang til begrebet, men man behøver ikke at være religiøs for at få noget ud af bogens indhold.

OpmærksomhedEt åbent hjerte og Et åbent hjerte tager begge udgangspunkt i buddhisme og medfølelseOpmærksomhed og tager begge udgangspunkt i buddhisme og medfølelse.