Bøger / faglitteratur / erindringer

Et herligt liv : en ungdom i VS og afdelingen i Esbjerg


Beskrivelse


Stig Hegn fortæller Venstresocialisternes historie, som også er historien om hans eget politiske arbejde lokalt i Esbjerg, hvor han var aktiv fra partiets stiftelse og frem til sin eksklusion i 1985.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 12. jan. 2016

Bibliotekar Stig Hegns erindringer fra et liv i politik i VS i Esbjerg 1975-85. Af interesse for politisk ligesindede primært i omegnen af Esbjerg.

Stig Hegn var igennem en årrække politisk aktiv i VS i Esbjerg og var i en periode medlem af partiets hovedbestyrelse. På grundlag af VS's interne debatblad, diverse arkivmateriale, avisartikler og interviews skildrer han sit politiske arbejde i VS fra begyndelsen af 70'erne og 10 år frem. Bogen skildrer forholdene i VS på landsplan og lokalt, relationer til de nærmeste politiske omgivelse, det faglige arbejde, fraktionsstridigheder og nogle af de politiske kampe, der var i perioden. Bogen indeholder henvisninger til forskellige bilag og udførlige litteraturoplysninger.

Detaljeret og med den personlige baggrund som solid ballast tegner bogen et billede af, hvordan et aktivt politisk liv på venstrefløjen kunne tage sig ud for en engageret partisoldat i 1970'erne.

Af tilsvarende politiske erindringsbøger fra den politiske venstrefløj kan nævnes Preben Wilhjelms Man kan sagtens være bagklogFra min tid og Fra min tidAf tilsvarende politiske erindringsbøger fra den politiske venstrefløj kan nævnes Preben Wilhjelms Man kan sagtens være bagklog og .