Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Globetrotter i høje hæle


Beskrivelse


Bethsy Holk (f. 1930) beretter om sit liv som globetrotter og rejsearrangør, om ægteskabet som bragte familien rundt i verden, og om sin kærlighed til Afrika.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 19. sep. 2012

For det store biografipublikum, der her får historien om en farverig og selvbevidst kvinde fra 1950'erne til i dag. For dem, der kan lide at læse om eventyrlystne kvinder.

Bethsy Holk, nu 80 år, er noget af en dame. Hun blev inspireret af sin farfars rejser med Stanley, og i ægteskabet med en ingeniør fik hun en chance for at rejse. I løbet af de første 17 år fra 1953 flyttede familien ialt 23 gange med 2 døtre. Vi hører om de mange steder, hvordan hun indretter sig og elsker Afrika. Ægtemanden omtales som civilingeniøren, skønt de var gift i 40 år, de sidste mange år dog mest proforma, idet han gennem hele ægteskabet havde talløse kvinder, mens hun selv mødte sin store kærlighed i 1970'erne. I 1982 fandt hun sit virkelige kald, da hun stiftede rejsebureauet MarcoPolo for det eventyrlystne, velbeslåede publikum, for hun vidste alt om at rejse. En imponerende kvinde, der ikke sætter sit lys under en skæppe. Bagefter sidder man dog tilbage med en dyb undren over, hvorfor hun blev sammen med den mand så længe. Bogen er skrevet i samarbejde med journalist Signe Ferslev Pedersen.

Jeg kom til at tænke på Lise Nørgaards erindringer. Her er det også en handlekraftig kvinde fra det bedre borgerskab, der er underlagt tidens mand-kvinde normer. Det eventyrlystne har hun til fælles med fx Bettina Aller, der bl.a. har skrevet På nye vildere eventyr, 2010.

En underholdende og farverig biografi om en kvinde, der har levet et anderledes liv med rigtig mange oplevelser men også store sorger.


Berlingske tidende

d. 29. sep. 2012

af

d. 29. sep. 2012