Bøger / faglitteratur

Et kunstnerhjem : Michael og Anna Anchers Hus i Skagen og familiens boliger gennem årene


Beskrivelse


Udgivet i anledningen af 50-året for åbningen af Michael og Anna Anchers Hus i Skagen som museum.

Gennemgang af kunstnerparret Anna og Michael Anchers bolig i perioden 1880-1935. På baggrund af kildematerialer gennemgås oplysninger om hus, have, kunstværker og indbo.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 11. aug. 2017

Grundig gennemgang af kunstnerparret Anna og Michael Anchers boliger i perioden 1880-1935. Et omfattende værk, rigt illustreret med flotte fotos, til kunstelskere og de mange læsere af bøger om Skagensmalerne.

Et kunstnerhjem er det sted, hvor kunstneren har levet og arbejdet, og hvor rummene står som dengang. Ancher-parrets kunstnerhjem blev åbnet som museum i 1967, og bogen her er udgivet i anledningen af 50-året for åbningen. Den beskriver kronologisk familiens boliger gennem tiderne: Havehuset i Brøndums have, huset på Markvej, Amalievej på Frederiksberg samt tilbygningen på Markvej. På baggrund af stort kildemateriale er her samlet så mange oplysninger som muligt om hus, have, kunstværker og indbo. Inge Mejer Antonsen er mag.art. i kunsthistorie og var i flere år museumsleder på Anchers Hus.

Det er en stor fornøjelse at få præsenteret familien Anchers liv gennem boliger og kunstværker. Den grundige tekst kan være lidt tung, og man må bladre lidt frem og tilbage, når der refereres til illustrationerne, men det er en flot og informativ "coffee table book", der pga. kildematerialet også vil være til glæde for studerende.

Forfatteren giver i Michael og Anna Anchers Hus, SkagenEt kunstnerhjemBreve fra Anna Ancher en guidet tour igennem samlingerne, og har også hjulpet med tilblivelsen af Et kunstnerhjem, som er en kortere introduktion til kunstnerparret og huset på Markvej. Om Anna og Michael Ancher findes også fx Breve fra Anna Ancher (Ved Lise Svanholm)Forfatteren giver i Michael og Anna Anchers Hus, Skagen en guidet tour igennem samlingerne, og har også hjulpet med tilblivelsen af , som er en kortere introduktion til kunstnerparret og huset på Markvej. Om Anna og Michael Ancher findes også fx Breve fra Anna Ancher (Ved Lise Svanholm)Forfatteren giver i Michael og Anna Anchers Hus, Skagen en guidet tour igennem samlingerne, og har også hjulpet med tilblivelsen af Et kunstnerhjem, som er en kortere introduktion til kunstnerparret og huset på Markvej. Om Anna og Michael Ancher findes også fx (Ved Lise Svanholm).


Politiken

d. 16. aug. 2017

af

af

Peter Michael Hornung

d. 16. aug. 2017


By og land

2018, nr. 118

af

af

Allan Tønnesen

2018, nr. 118