Bøger / skønlitteratur / roman

Et kys til dig


Beskrivelse


Mark er meget syg og har brug for en ny nyre. Da han ikke kan få en i Danmark, tager han - trods etiske skrupler - til Pakistan hvor han kan købe en. I Pakistan møder han en smuk kvinde der virker sært bekendt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Bræmer

2007

Læsesvage unge og voksne, der befinder sig på et mellemniveau i den efterhånden meget strukturerede danskundervisning. Bøgerne i den sværhedsgruppe har et lix-tal på ca 13.

Organdonation, salg af organer i den fattige del af verden tilsat en lille kærlighedshistorie er elementerne i denne udmærkede lille fortælling for læsesvage unge og voksne. Der er som sædvanlig i serien gode universelle emner til debat, som er vedkommende for alle. Denne gang er det historien om den nyresyge unge Mark, der har svært ved at få en ny nyre pga. en sjælden vævstype og derfor presses ud i det etiske dilemma, hvorvidt det er forsvarligt at købe én i den tredje verden. En gammel kærlighed dukker op i en svær situation, og historien afsluttes i en optimistisk og lys situation. Verssat sideopsætning, store og overskuelige typer, korte sætninger og et overskueligt omfang gør det sammen med en velskrevet historie til endnu et godt bidrag i serien Læseværkstedet. Det ser ikke ud til, at den findes som lydbog endnu.

Som de andre i forlagsserien.

En god brugsbog, som kan anvendes dels i en undervisningssituation for læsesvage, dels som frilæsningsbog. Anskaffelse på bibliotekerne må bero på behovet for udskiftning i det efterhånden righoldige tilbud af letlæsningstitler for voksne.


Dansk audiologopædi

Årg. 43, nr. 4 (2007)

af

af

Natasha Epstein

Årg. 43, nr. 4 (2007)