Bøger / faglitteratur

Et land med kant : brikker til en udvej for dansk turisme


Beskrivelse


En model for udvikling af dansk turisme med særlig vægt på livsstilsturismen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Søren Møller

d. 23. dec. 2011

For erhvervs- og turistfolk og studerende inden for disse emner.

Forfatteren har mange års erfaring fra turistbranchen. Han skriver om, at Danmarks turistattraktioner skal have mere "kant". Dermed mener han, at der skal satses mere på færre og større udvalgte områder og temaer, som gerne må have udspring i det danske nutidssamfund og også gerne have et elitært præg. Han tror, at Danmark herved kan skille sig ud fra en række andre lande, som tilbyder mange af de samme ting som Danmark. Undervejs giver han mange eksempler på danske turisttiltag og tal fra statistikker. Bogen er sprogligt formuleret, lidt som et foredrag kunne lyde. Illustreret med 8 diagrammer, der viser udviklingstendenser i turismen op til 2010. Turismen bliver løbende debatteret i pressen og turistbranchens tidsskrifter, og de fleste af bogens ideer og synspunkter er i hovedtræk blevet fremsat før, men her bliver de tilføjet forfatterens egne eksempler og betoninger.

I bogform findes for aktører og studerende i branchen Grundbog i turisme, 2007, der behandler branchen allround. Den kan suppleres med Turismen i kommunerne, udgivet af Kommunernes Landsforening, 2010, og med Oplevelsesrum : turisme, kulturarv og oplevelser - et krydsfelt, 2010.

En personlig vurdering af dansk turismes status og muligheder. Forfatteren skriver selv: "Bogen er hverken videnskabelig eller objektiv "sand". Det er en personlig beretning fra én af frontlinjerne i dansk turisme. Og en invitation til debat, som forhåbentlig bliver returneret".