For søgende mennesker der både kan lide at læse om den indre og den ydre rejse..
Bogen er en blanding af filosofiske betragtninger over det vestlige menneskes rastløshed og formål med at rejse, rejsens udvikling og konkrete rejseglimt fra fx Paris og Venedig. Forfatteren bruger disse steder som ramme for sine præcise iagttagelser af de rejsende: Backpackeren, charterturisten osv. Han fordømmer ingen, og ingen går fri for hans realistiske syn. Paradoksalt nok skriver han selv bedst, når han er på charterrejse et eller andet varmt sted. Forfatteren, der er religionspsykolog, præst og terapeut, stiller spørgsmålstegn ved, hvad det er vi vil opnå med rejsen. Parallelt med den konkrete rejse gør han sig overvejelser over den lige så vigtige indre rejse og udfordrer den påstand, at den materielle eller sociale tilværelse skulle være alt..
For læsere af bøger om pilgrimsrejser og eksistentielle spørgsmål. Der er udgivet to andre bøger af forfatteren på dansk: Til langsomhedens pris, 2003, der handler om vigtigheden af at give sig selv lov til fordybelse og Det blændende mørke, 1998 om troen i hverdagen..
En tankevækkende bog med mange skarpe iagttagelser. Forfatteren har et særdeles præcist og realistisk blik for sine egne og andre rejsendes svagheder. Han kender svenskeren (og dermed mange vesterlændinge) til bunds.