Bogen henvender sig primært til personer, der professionelt arbejder med ADHD, men vil for nogle af kapitlernes vedkommende også kunne bruges af ADHD-ramte selv og deres pårørende.
Bogen er uhyre grundig og kommer rundt om alle aspekter, man kan komme i tanker om, af ADHD-lidelsen og dens kliniske, medikamentelle, adfærdsmæssige, sociale og psykiske implikationer. Kapitlerne er skrevet af forskellige fagpersoner med særlig viden, inden for det aspekt, de beskriver. Det sproglige og videnskabelige niveau varierer derfor også en del, men generelt har bogen en høj lix og er nogle steder meget videnskabelig. Dette gælder dog primært de kapitler, der henvender sig direkte til sundhedsprofessionelle, hvor de kapitler der omhandler konkrete adfærdsmæssige problemer, udredning, kontakten til det kommunale system, støttemuligheder og ADHD-foreningen er mere tilgængelige for pårørende og patienter. Fyldige referencer efter hvert kapitel.
Siden 1. udgaven i 2007 er der kommet langt mere fokus på og sket en rivende udvikling inden for ADHD hos voksne. I den nye udgave er samtlige kapitler opdaterede, nogle er let reviderede og enkelte er helt nye og skrevet af nye forfattere. Andre titler på området er ADHD - fra barndom til voksenalder, 2009 og ADHD : en håndbog for voksne med ADHD, 2008.
Grundig kortlægning af et område med stigende fokus og i konstant udvikling, der kan anvendes på flere niveauer.