Bøger / faglitteratur

Et liv uden angst : 9 historier om at finde vejen hjem til sig selv


Beskrivelse


Om ni kvinders vej ud af forskellige former for angst, stress og frygt samt eksperters bud på forskellige former for behandling, fx kognitiv terapi, coaching m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen henvender sig til kvinder, der selv lider af angst eller kender en, der gør det. En bred målgruppe da ca. hver fjerde dansker vil opleve angsten på et eller andet tidspunkt ifølge Psykiatrifonden.

Gennem interviews med 9 kvinder, der har været ramt af livsødelæggende angst, får vi indblik i 9 forskellige slags angst. Efter hvert interview følger et afsnit om den behandlingsform, der hjalp i det enkelte tilfælde, fx coaching, åndedrætsterapi, medicinsk behandling, motion osv. Behandleren giver også sit bud på nogle øvelser, man selv kan udføre. Fælles for alle historierne er, at kvinderne er kommet igennem angsten og kommet stærkere ud på den anden side. Forfatteren er journalist og coach. Hun blev selv ramt af nogle voldsomme angstanfald som ganske ung og har således prøvet angsten på sin egen krop.

Der er kommet flere bøger om emnet de senere år, fx Angst - følelsen af at miste kontrollen, 2006, hvor 15 angstramte fortæller deres historie. Den minder lidt om herværende bog, men henvender sig i lige så høj grad til behandlere. Senest er der også udkommet en roman om angst, nemlig Renée Toft Simonsens Tirsdag formiddag, 2007.

En meget brugbar bog der har sin styrke i, at den viser unge, stærke kvinder, der er kommet godt igennem en forfærdelig periode med voldsom angst. Opmuntrende lettilgængelig læsning for den angstramte. Hvis man vil have detaljeret viden om de enkelte behandlingsformer, skal man gå til mere uddybende bøger.