Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Et skatkammer af illustrerede græske myter for børn


Beskrivelse


Fire fortællinger om de græske sagnhelte og deres oplevelser. Hør historien om Herakles, Jason og Det Gyldne Skind, Theseus' møde med Minos-tyren og Perseus' kamp mod uhyret Medusa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2017

af

af

Stine Veisegaard

d. 27. sep. 2017

Hør om fire klassiske græske helte. Lykkedes det Jason at få fat i Det Gyldne Skind? Kan Herakles udføre sine tolv enorme opgaver? Hvordan vil Theseus sejre over Minos-tyren? Kan Perseus nedkæmpe det mægtige uhyre Medusa? Få svaret i bogen, der har mange illustrationer. Højtlæsning for børn på 5-10 år.

Stor kvadratisk bog i hardback, der genfortæller fire kendte historier fra den græske mytologi. Hver anden side er med farvede illustrationer, og den anden halvdel med selve historien. Bogen er delt op i fire store kapitler med hver sin historie. Hver historie fylder ca. 45 sider, og hvert kapitel er delt op i underkapitler med overskrifter.

Fin introduktion til nogle af de kendte historier om de græske myter. Så ønskes en lettere og underholdende introduktion er denne velegnet, da den er skrevet i et flydende og let sprog. Illustrationerne er lidt dunkle, men understøtter fint de dramatiske handlingsforløb.

Der udkommer ikke mange bøger om græske myter for de mindre børn. GudesjovSigurd fortæller om de græske guder, skrevet af Nils Hartmann, kan være et bud til formidling af de græske myter. Den har dog fokus på de store kærlighedsdramaer. Ønsker man en mere frisk stil, er det oplagt at gribe Sigurd Barretts Sigurd fortæller om de græske guder, som er fra 2014Der udkommer ikke mange bøger om græske myter for de mindre børn. Gudesjov, skrevet af Nils Hartmann, kan være et bud til formidling af de græske myter. Den har dog fokus på de store kærlighedsdramaer. Ønsker man en mere frisk stil, er det oplagt at gribe Sigurd Barretts , som er fra 2014.Informationer og udgaver