Bøger / faglitteratur / erindringer

Et uventet venskab


Beskrivelse


Om den handicappede rigmand Philippe Pozzo Di Borgo (f. 1951), og hans møde med Abdel, der bliver hans hjælper og ven.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 10. nov. 2016

En rørende bog om et utraditionelt og livsbekræftende venskab mellem en lam mand i kørestol og hans småkriminelle assistent. For alle læsere som ønsker en letlæst men dybtfølt erindringsbog.

En letlæselig udgave af De urørligeDe urørlige, en sand historie om franskmanden Philippe Pozzo di Borgo. Philippe var ude for et uheld ifm. drageflyvning og han blev lam fra halsen og nedefter. Han annoncerer efter en assistent, som kan hjælpe ham med de praktiske ting såsom bad mm. En ung småkriminel mand, Abdel, besvarer annoncen uden egentlig at være interesseret i stillingen. Men Philippe ansætter Abdel og det bliver starten på et langt og dybtfølt venskab, som giver Philippe livslysten tilbage. Philippe skrev denne bog, som handler om den svære tid han gennemlevede, frygten og smerten. I 2010 lavede to franske filminstruktører en filmatiseringen . Letlæsningsudgaven er forkortet ift. ordinærudgaven. I letlæsningsudgaven er fokus på venskabet imellem Philippe og Abdel men i ordinærudgaven handler bogen om meget andet også, og venskabet er ikke det centraleEn letlæselig udgave af , en sand historie om franskmanden Philippe Pozzo di Borgo. Philippe var ude for et uheld ifm. drageflyvning og han blev lam fra halsen og nedefter. Han annoncerer efter en assistent, som kan hjælpe ham med de praktiske ting såsom bad mm. En ung småkriminel mand, Abdel, besvarer annoncen uden egentlig at være interesseret i stillingen. Men Philippe ansætter Abdel og det bliver starten på et langt og dybtfølt venskab, som giver Philippe livslysten tilbage. Philippe skrev denne bog, som handler om den svære tid han gennemlevede, frygten og smerten. I 2010 lavede to franske filminstruktører en filmatiseringen . Letlæsningsudgaven er forkortet ift. ordinærudgaven. I letlæsningsudgaven er fokus på venskabet imellem Philippe og Abdel men i ordinærudgaven handler bogen om meget andet også, og venskabet er ikke det centrale.

En dejlig og smuk fortælling, som varmer om hjertet.

Ønskes andre erindringsbøger for læsesvage unge og voksne, er der flere i serien "Fag-let". Serien består både af en bog og en CD som mp3. En mulighed kunne være forfatter Gretelise Holms erindringsbog Jesus, pengene og livet (Ved Hanna og Søren Vinzent, mp3).