Bøger / skønlitteratur / roman

Et yndigt land


Beskrivelse


Krimi. Tre mænd myrdes i en kiosk i en forstad til Göteborg med ansigterne bortskudt. Handlede det om narko, flygtningesmugling eller noget endnu værre? Kriminalkommissær Erik Winter har ikke meget at gå efter, for ingen har tilsyneladende set eller hørt noget - eller tier eller forsvinder.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Beth Høst

2007

Skandinaviske krimier nyder i skrivende stund kolossal læserinteresse. Denne forfatter vil ikke tiltale læsere med hang til action, her handler det om den stille, oftest psykologisk baserede udvikling.

Dette er bind 8 i serien med kommissær Erik Winter fra Göteborgs Politi i hovedrollen, denne gang finder handlingen sted i byens uigennemtrængelige indvandrermiljø. I en nærbutik med døgnåbent finder en taxachauffør en meget tidlig morgen 3 lig, unge mænd af anden etnisk herkomst der alle er skudt ned, nærmest en henrettelse. Da den enes hustru dernæst findes myrdet, samt endnu en ung mand fra miljøet, stiger stressniveauet hos politiet, og spændingen hos læseren. Ingen vil tale, og da slet ikke med politiet, det er jo dem, der hjælper regeringen med at sende folk ud af landet. Man kan i romaner fra underholdningsgenren ofte savne dialoger, det sker ikke her. Historien skrider langsomt frem, stort set kun båret af de ofte ultrakorte dialoger mellem Winter og hans medarbejdere, eller hans indre overvejelser. Ind imellem er blandet små afsnit med erindringsbilleder fra et land med sand og en brændende sol, vi kan kun gætte på hvem?.

Fortælleformen i denne roman er så helt anderledes end en del andre i krimigenren, her er det ideer, betragtninger og intuition, der bærer fortællingen.

Kendskab til figurerne fra tidligere bind er en fordel ved læsning af denne fremragende krimi.


litteratursiden.dk

d. 17. sep. 2007

af

af

Lone Krøgh

d. 17. sep. 2007

Ottende krimi med kriminalkommissær Erik Winter fra Gøteborg. Stadig velfortalt og indsigtsfuld, men med endnu langsommere kadence end før. Tre unge mænd med indvandrerbaggrund bliver fundet skudt på ...


Politiken

d. 1. sep. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 25. aug. 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 25. aug. 2007


Børsen

d. 28. aug. 2007

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 28. aug. 2007