Bogen er primært egnet til uddannelsesbrug, typisk på de samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser. Kan også anvendes på relevante mellemlange uddannelser og til den seriøst EU-interesserede.
Stor og kompetent grundbog om EU der udkom første gang i 2008. Den giver en gennemgribende beskrivelse og analyse af og samspillet mellem EU's politiske og retlige aspekter. Almindeligvis er der naturligt mest fokus på de politiske fora: topmøderne, medlemslandene og deres interesser og interessemodsætninger etc., mens det retlige grundlag for samarbejdet er mindre belyst og spektakulært. Det sekundære formål er at fremstille det dybereliggende lag i samarbejdet ved at illustrere centrale samfundsvidenskabelige teorier og de forandringer, der løbende sker i EU, bl.a. i forbindelse med indlemmelsen af nye lande og konsekvenserne af finanskrisen. Desuden belyses EU's rolle som international aktør både i en økonomisk og politisk sammenhæng. Fortrinlig litteraturliste.
Udgaven har samme opbygning, men er revideret og ajourført, bl.a. med indholdet af Lissabon-traktaten og den seneste udvikling af den økonomiske krise og de politiske konsekvenser. Note- og registerapparatet er udvidet. Af andre lignende titler findes den kultur- og identitetsorienterede antologi Europa - et uafsluttet projekt.
Revideret udgave af den kompetente grundbog om EU's politiske og retlige system med opdatering om den økonomiske krise. Gennemgangen af EU's retlige system findes ikke ellers så grundigt behandlet på dansk.