Bøger / faglitteratur

Evangeliet om kongen : en genopdagelse af de gode nyheder


Beskrivelse


I en analyses påvises det at synet på evangeliet har ændret sig markant siden kristendommens første tid. I dag forstår de fleste kirker - og kristne - evangeliet som de gode nyheder om, hvordan hvert enkelt menneske kan blive personligt frelst. Men det er efter hans mening en meget bleg udgave af apostlenes evangelium, hvor de første kristne betonede, at Jesus er opfyldelsen af skrifternes løfte om en konge, en hersker på Davids trone.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2012

af

af

Hans Michelsen

d. 25. maj 2012

Bogen ønsker at give troende og søgende læsere af Bibelen en større forståelse af Bibelens budskab.

Forfatteren argumenterer i sin grundige analyse for, at synet på evangeliet har ændret sig markant siden kristendommens første tid. I dag forstår de fleste kirker - og kristne - evangeliet som de gode nyheder om, hvordan hvert enkelt menneske kan blive personligt frelst. Men det er efter hans mening en meget bleg udgave af apostlenes evangelium, hvor de første kristne betonede, at Jesus er opfyldelsen af skrifternes løfte om en konge, en hersker på Davids trone. Og det var det evangelium, apostlene og Jesus selv forkyndte: De gode nyheder om, hvordan Guds rige, er kommet ind i denne verden. Problemet er, at de fleste (amerikanske) kirker har fået opbygget en "frelsekultur" i stedet for en "evangeliekultur". Forfatteren, der er amerikansk bibelforsker, ønsker, at Bibelens egen beskrivelse af evangeliet skal forme både vores forståelse og vores forkyndelse af det. Det er hans første bog på dansk.

Læsere vil også fatte interesse for Per Bilde Hvor original var Jesus?, 2011 og Ole Bjørn Petersen Jesus - profet, frelser eller rebel?, 2011.

Forfatterens tese er, at vi i dag ikke forstår evangeliet på samme måde som Det Nye Testamentes forfattere gjorde det. Han gennemfører sin analyse og konklusion i en læsbar og umiddelbart forståelig form.


Kristeligt dagblad

d. 27. juni 2012

af

af

Kristian Østergaard

d. 27. juni 2012