Bøger / faglitteratur

Fælder i organisationer : lederskab, kultur og organisatorisk design


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 14. mar. 2014

Denne bog henvender sig til ledere som arbejder videre med deres lederrolle på master- og diplomniveau.

Chris Argyris, der døde sidste efterår, nåede netop at færdiggøre denne bog, som ligger i forlængelse af det han har arbejdet med gennem næsten et halvt århundrede. Fælderne er de situationer, hvor folk i organisationer siger et og gør noget andet. Det handler om uhensigtsmæssige reaktioner fra gold skyllerumssnak til ukorrekt håndtering af professionelle procedurer. Argyris arbejder med en model, hvor lederne forfiner deres refleksioner, så de kan medvirke til at skabe et tillidsfuldt samspil med medarbejderne. I bogen analyserer Argyris en række cases i to store afsnit: "Hvorfor handler vi imod vore egne erklærede interesser" og "Hvorledes traditionelle metoder forbigår fælder" for til slut at beskrive nogle nye veje til håndtering af fælderne. Argyris er et af de store navne i arbejdet med at udvikle en mere psykologisk tilgang til at håndtere forståelsesbarrierer, men selvom bogen er relativt krævende vil den kunne håndteres af målgruppen.

Der er mange bøger der behandler forskellige psykologiske barrierer i innovationssammenhænge. Denne er vanskeligere, men også mere givende end mange fx Thorsteds Den legende organisation som kom sidste år.

På et relativt højt niveau beskriver forfatteren nogle af de fælder, som organisationer falder i i forandringsarbejdet, og han anviser nogle veje til at undgå dem.


Berlingske tidende

d. 18. maj 2014

af

af

Henrik Ørholst

d. 18. maj 2014


Jyllands-posten

d. 6. apr. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 6. apr. 2014


Teknik & miljø

2014, nr. 8

af

af

Mette Christensen, Gitte Vestergaard

2014, nr. 8