"Fællesaraler giver et virkelighedstro og surrealistisk, dybt seriøst og meget humoristisk billede af livet bag villavejens hække." (fra bagsiden). Romanen er forfatterens romandebut og handler om liv og leben i et (måske?) parodiseret ligusterhæk-univers i det fiktive område Tårnkærvej ved Køgebugt. Roman kan anvendes bredt som samfunds- og nutidssatire af læsere af danske romaner.
Forsidens ensformige tegning af parceller med hus, flagstang og carport er en ironisk kommentar til det på overfladen ensformige og ensrettede liv, der leves i dagens Danmark. Sprogligt er forfatteren neddæmpet, til tider næsten kedelig, men det giver handlingen og pointerne et twist og sætter fokus på krusningerne under konformiteten. Der berettes om Tårnkærvejs mange beboeres liv på skift, hvilket giver en flagrende og dog vedkommende stil.
Romanen har fokus på samfundssatiren og det danske (ønske?)liv som fx Martin Bavngaard beskriver i sine romaner, og som Camille Blomst beskriver i Hurra, hurra, hurra og så det lange, 2000 og Claes Johansens Med munden, 2000 også skildrer.
Satirisk samfunds- og nutidsroman om parcelhuslivets udfordringer, begrænsninger og de menneskelige skæbner, der lever bag ligusterhæk og nyoprettede, ubenyttede fællesarealer. Forfatteren ironiserer over det liv, der leves af "almindelige mennesker" i denne skønlitterære debut. Kan anvendes til læsere af danske forfattere og ironiske romaner med neddæmpet sprog.