Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Fakta om fædre


Beskrivelse


Hvad er fædre for nogle? Hvad laver de i løbet af dagen, og hvordan skal man omgås dem? Humoristisk billedbog for børn fra 3-6 år.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2023

af

af

Marianne Agger

d. 6. jan. 2023

Hvad er fædre for nogle? Hvad laver de i løbet af dagen, og hvordan skal man omgås dem? Humoristisk billedbog for børn fra 3-6 år.

Et barn i børnehavealderen fortæller om sin far. Om morgenen henter han avisen, laver kaffe og spiser marmelademad, imens han søvnigt mumler svar på barnets mange spørgsmål. Faren er glemsom, så de får travlt med at komme i børnehave og på arbejde. Faren og kollegerne på kontoret spiser frokost, sidder i møde og savner deres børn. Fædre er mennesker, der kan vaske tøj, læse tykke bøger og som engang rejste Jorden rundt. Efter børnehave tager fædre én med på legeplads, og om aftenen lytter de til musik, laver mad og siger, at man skal tisse. Når man er kommet i seng, bliver fædrene oppe og ordner ting. Sent om aftenen kommer barnets mor hjem fra konference. Svenske Oskar Kroon har også lavet børneromanen Venter på vindVi er løver!, og Jenny Lucander har illustreret Vi er løver!Et barn i børnehavealderen fortæller om sin far. Om morgenen henter han avisen, laver kaffe og spiser marmelademad, imens han søvnigt mumler svar på barnets mange spørgsmål. Faren er glemsom, så de får travlt med at komme i børnehave og på arbejde. Faren og kollegerne på kontoret spiser frokost, sidder i møde og savner deres børn. Fædre er mennesker, der kan vaske tøj, læse tykke bøger og som engang rejste Jorden rundt. Efter børnehave tager fædre én med på legeplads, og om aftenen lytter de til musik, laver mad og siger, at man skal tisse. Når man er kommet i seng, bliver fædrene oppe og ordner ting. Sent om aftenen kommer barnets mor hjem fra konference. Svenske Oskar Kroon har også lavet børneromanen Venter på vind, og Jenny Lucander har illustreret .

Det er en sjov idé at lade et barns uskyldige og fordomsfri øjne betragte sin far og rapportere om ham. Selvom det i princippet er én far, der skildres, er det en fortælling om den moderne, skandinaviske mand, der har styr på husholdningen og som engagerer sig i sit barn. Humoren skinner igennem i tekst og tegninger, der er fyldt med varme, nærhed og fine detaljer.

Der gives også en karakteristik af fædre i en billedbog som fx Sådan er fædre.


litteratursiden.dk

d. 3. feb. 2023

af

af

Line Hoffgaard

d. 3. feb. 2023

Fædre er en kilde til børns forundring og fornøjelse. Det er denne eminente og humoristiske bog et godt bevis på. 'Fakta om fædre' er i virkeligheden ikke særlig faktuel, men i stedet virkelig morsom...


Weekendavisen

d. 27. jan. 2023

af

af

Anna Karlskov Skyggebjerg

d. 27. jan. 2023


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 4 (2023)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 76, nr. 4 (2023)