Bøger / faglitteratur

Familieliv med ADHD


Beskrivelse


Fortællinger om familieliv med ADHD, om hvordan handicappet påvirker hele familien og dens samspil.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 18. nov. 2010

Primært for de familier, der lever med ADHD, men pædagoger, lærere, pårørende og andre, der har kontakt til ADHD-ramte kan naturligvis læse med.

6 familier fortæller her om, hvordan det er at leve med ADHD i familien. Bogen består af interviews med familierne i kun ganske let redigeret form. Børnene deltager ikke i samtalerne, da det viste sig at være for vanskeligt. Før hvert interview præsenteres familierne, der er vidt forskellige, således at man som familie har en identifikationsmulighed. Foruden de 6 interviews er der 3 ekspertkapitler, hvor bl.a. Per Schultz Jørgensen beskriver vigtigheden af at styrke de sociale kompetencer og overlæge Per Ove Thomsen giver en introduktion til ADHD og behandlingsmuligheder. Bogen er udgivet af ADHD-foreningen, og det er redaktørens håb, at alle forældre hvis børn får diagnosen, får denne bog i hånden.

Der er udkommet temmelig meget om ADHD gennem de sidste 10 år. En af de nyere er Erenbjergs At leve med ADHD : da Rita flyttede ind, 2009, hvor Rita henviser til behandling med Ritalin. Den indeholder også personlige beretninger, men her er det ikke i lige så høj grad familierne, der får ordet. Familieliv med ADHD adskiller sig fra de øvrige ved hovedsageligt at være interviews.

Et godt bud hvis man har behov for at læse om andre i samme situation, hvad der er gået godt, og hvad der er gået skidt, kampe med myndighederne osv. For mange af ADHD-familierne er tab af netværk et stort problem. Her kan man få en fornemmelse af ikke at være alene.


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 37 (2010)

af

af

Knud Aarup

Årg. 41, nr. 37 (2010)