Bøger / skønlitteratur / roman

Fandens orange stol


Beskrivelse


Jonas bor som 34-årig på sin fars hotel Australia i Vejle, hvor han ofte stener i sin elskede orange øreklapstol, hvis han da ikke frekventerer værtshusene i havnekvarteret, eller har sex med souschefen Pernille.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. apr. 2018

En fars drengs drengerøvs-historie om sit liv i et hotel- og værtshusmiljø i Vejle. Til læsere, der holder af bramfri værtshus-humor.

35-årige Jonas, kaldet Jones blandt venner, bor på 10'ende etage på Hotel Australia i Vejle, og er en slags underdirektør på hotellet, som hans far ejer. Når han ikke stener i sin orange IKEA øreklapstol, udspionerer han Sean på den anden side af gaden, eller frekventerer værtshusene Sømærket og Lumskebugten, og har noget kørende med den ADHD-plagede souschef Pernille på hotellet. Alle i kvarteret har et øgenavn. Jonas' øgenavn er Papskilt. Jonas fortæller om sit liv på hotellet og omegn, om sine præferencer og vatpikkethed, og om nogle af bøger, han har læst. Undervejs i fortællingen sker der et brutalt mord på en veninde, og siden andre dødsfald. Kevin H. Larsen debuterede i 2005 med romanen Tidsmaskinen.

Hovedpersonen Jonas fortæller i en bramfri tone og med meget slang om værtshuslivet, og sit forhold til sin far, Pernille og Mikkel, som han også er tiltrukket af. Bogen igennem associeres der meget, hvilket gør det svært for læseren at følge med i tid og sted. Trods de mange sider og dialoger kommer læseren ikke personerne nærmere undervejs, og bogen virker derfor langtrukken.

Hoppers Hotel er en god roman om personerne på Hoppers HotelHoppers hotel.