Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fanny Fairychild - alf af hjertet


Beskrivelse


Fanny vender hjem til alfernes rige, Alfheim, hvor en ny udgave af Ragnarok er ved at blive til virkelighed. Spænding og nordisk mytologi for 10-12-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2020

af

af

Vera Hollerup

d. 1. sep. 2020

Fanny vender hjem til alfernes rige, Alfheim, hvor en ny udgave af Ragnarok er ved at blive til virkelighed. Spænding og nordisk mytologi for 10-12-årige.

Den 10-årige Fanny Fairychild er netop undsluppet Midgårdsormen og er nu taget tilbage til Alfheim. Underverdenens onde gudinde, Hel, har mobiliseret sin hær af døde og har sendt den ind i Godheim for at udrydde alt levende. Mens aser og vaner diskuterer den store krig, der uundgåeligt nærmer sig, tager kærlighedsgudinden, Freja, Fanny med til sin bolig, Folkvang. Her ser Fanny sin afdøde mor, Sebille, der lever sit efterliv her. Moderen er kun en skygge af sit gamle jeg, men Freja trøster Fanny og siger, at hun ikke skal miste håbet. Bag i bogen er der ordforklaring. Inde i bogen er der en illustreret oversigt over de forskellige verdener - plus en artikel om det gamle runealfabet med samtlige runer. Det er tredje og sidste del af den spændende fantasyserie "Fanny Fairychild".

Det er en spændende og veldisponeret historie. Hovedpersonen Fanny Fairychild er en interessant og følsom pige med hjertet på rette sted. Læserne vil let kunne identificere sig med hende. Guder, jætter og andre skikkelser fra den nordiske mytologi er beskrevet originalt og spændende. I det hele taget er den nordiske gudeverden skildret med stor originalitet og overblik.

Er man interesseret i nutidige eventyr blandt de nordiske guder, bør man læse fantasytrilogien "Magnus Chase og de nordiske guder" af Rick Riordan, fx De dødes skib.