Bøger / faglitteratur til børn

Far, mor - og børn : en bog om liv i familien


Beskrivelse


En samtalebog for børn om familen ved hjælp af små episoder med korte tekster og enkle billeder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 22. feb. 2018

Samtalebog til børn og deres voksne om familien med billeder og spørgsmål. Til forældre, pædagoger og lærere.

Illustreret bog uden sidetal. Hvert dobbeltopslag indeholder en helsides tegning på den ene side og et udsagn på den anden side med tilhørende spørgsmål. Der er ingen indholdsfortegnelse eller gruppering. Bagerst i bogen findes en lille introduktion til bogen og dens brug.

De forskellige emner er meget blandede og udsagnene kommer i tilfældig orden. Et opslag hedder fx "Før var det bare mig. Nu har vi fået et barn mere i vores familie, ...jeg håber, vi bliver sammen altid! Hvor mon det nye barn kommer fra?" Illustrationen forestiller to voksne, en kvinde og en mand, der soler sig på en strand. De er begge lyse i huden. To børn, den ene mørk i huden, den anden lys i huden bader. Alle ser glade og tilfredse ud. Andre opslag handler om vold eller druk eller at have nogen at betro sig til. De forskellige opslag kan fint fungere som en samtaleåbner med børn, men det er nok ikke en bog man læser sammen fra ende til anden og det vil nogle børn måske finde forvirrende (at man ikke bladrer og læser videre).

Indeni mig - og i de andreSprogkuffert - Følelser og HermannIndeni mig - og i de andre af samme forfatter, er i samme stil. Sprogkufferter om følelser kan også fungere som en god samtaleåbner, se fx Sprogkuffert - Følelser og Hermann Indeni mig - og i de andre af samme forfatter, er i samme stil. Sprogkufferter om følelser kan også fungere som en god samtaleåbner, se fx Indeni mig - og i de andre af samme forfatter, er i samme stil. Sprogkufferter om følelser kan også fungere som en god samtaleåbner, se fx Sprogkuffert - Følelser og Hermann .