Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Faruk og Ayse er -


Beskrivelse


Faruk er vred. Der har været et billede i avisen. Her holder Faruk Ayse i hånden. Nu driller de andre drenge. Faruk og Ayse er kærester.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Radsted

2008

En rigtig god bog til læsetræning og fritidslæsning fra slutningen af 1. klasse (fra 7 år). Det er den tredje i serien om Faruk og Ayse og historien er lige så godt lavet, som i de foregående og forsiden vil sælge godt.

Forfatteren har mange bøger bag sig og hans rutine og viden kommer helt til sin ret i denne historie, som på trods af et lixtal på 9, får fortalt rigtig meget om følelser, integrationsproblemer og kunsten at overvinde sig selv. Det går godt med 2.y's skolehave og børnene får besøg af en fotograf fra den lokale avis. Han vil have et billede af Faruk og Ayse og da hun tilfældigt tager hans hånd, så knipser fotografen. Billedet kommer i avisen og så har Faruk et problem. Faruk og Ayse er kærester. Historien går så med at få løst problemet. Klassen skal også i svømmehallen og her har Faruk problemet med sin muslimske blufærdighed relateret til oplevelsen af de næsten nøgne kroppe i svømmehallen. Han har også problemer med vandrutschebanen, ind imellem er han nemlig ikke helt sej. Det hele ender godt, ikke mindst fordi der også er nogle voksne, som er ganske fornuftige. I tilgift får læseren så Dorthe Karrebæks flotte illustrationer, som hjælper historien godt på vej.

Der findes ganske mange bøger med emnet kærester, som jo i vore dage er noget, som skal tages alvorligt også i de første klasser, men måske ikke så mange, hvor temaet behandles så varieret som her.

En rigtig flot historie til aldersgruppen. Bogen egner sig til selvlæsning, men vil også kunne bruges til fælleslæsning og som samtaleoplæg.