Film / fiktion / drama

Farvel til Tyskland


Beskrivelse


Jøden David Bermann fra Frankfurt har overlevet kz-lejren. I 1946 er han tilbage i hjembyen og starter en forretning, hvor der skal tjenes penge nok til at medarbejderne kan rejse til Amerika. David forhøres af de allieredes efterretningstjeneste, da han er mistænkt for at have kollaboreret med SS.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2018

af

af

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 15. nov. 2018

I efterkrigstidens Frankfurt prøver en lille gruppe jøder at tjene penge nok til at gennemføre den store drøm: rejsen til USA. For det publikum der holder af et drama om overlevelse, venskab og romantik.

Frankfurt, 1946. Efter udryddelseslejrene under 2. verdenskrig er der kun få jøder tilbage i byen. En af de få, David Bermann, der har mistet hele sin familie i Auschwitz, samler en lille gruppe Holocaust-overlevere. Deres fælles drøm er at rejse til Amerika. For at nå målet starter de en omrejsende linnedforretning. Snart går forretningen strygende og opsparingen vokser. David Bermann bliver indkaldt til en række forhør, der skal opklare om han har kollaboreret med SS under krigen. Det er sergent Sara Simon fra det amerikanske Counter Intelligence Coorporation, der forhører David. Sideløbende med linnedsalget følger man forhørene. Det kommer frem at David, der, også i kz-lejren var god til at fortælle vittigheder, fik til opgave at underholde SS-officererne, bl.a. ved en julefrokost i Sachsenhausen. Lejrens oberstürmbannführer arbejdede på at gøre David til Hitlers underviser i fortælling af vittigheder. Instrueret af Sam Garbarski.

Handlingen udspiller sig i en stemningsfyldt rekonstruktion af det krigshærgede Frankfurt. En fin og scenisk flot gennemarbejdet film, der udover skønheden også rummer barske erindringer og hændelser. Fine skuespilpræstationer.

Se fx Livet er smukt.


Politiken

d. 10. maj 2018

af

af

Søren Vinterberg

d. 10. maj 2018


Jyllands-posten

d. 10. maj 2018

af

af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 10. maj 2018


Berlingske tidende

d. 9. maj 2018

af

af

Bent Blüdnikow

d. 9. maj 2018


Kristeligt dagblad

d. 9. maj 2018

af

af

Henrik Wivel

d. 9. maj 2018


Weekendavisen

d. 9. maj 2018

af

af

Bo Green Jensen

d. 9. maj 2018


Information

d. 9. maj 2018

af

af

Christian Monggaard

d. 9. maj 2018