Målgruppen er den almindelige dansker med interesse for velfærdssamfundet.
Forfatteren, der er journalist, præsenterer dels gennem egne refleksioner dels gennem interviews med nøglepersoner, velfærdssamfundets udfordringer. Første afsnit anlægger den historiske vinkel på velfærdssamfundet, og her er der interviews med Anker Jørgensen, Niels Helveg Petersen, Mogens Lykketoft og Claus Hjort Frederiksen. Forfatteren forsøger at komme rundt om emnet; hvad truer velfærdssamfundet. Der er afsnit med fokus på uddannelse, den sociale ulighed og endelig et kapitel, hvor det er den nødvendige finansiering, der er i fokus. Han kommer via interviewsene rundt i det politiske spektrum. Det er en lidt kalejdoskopisk fremstilling, hvor de enkelte interviews får lov til at stå alene. Der er ikke en egentlig opsummering og samlet fremstilling. De enkelte afsnit kan anvendes som led i en debat eller i en undervisningssammenhæng fra de ældste klassetrin i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Forfatteren har fornylig udgivet en formmæssigt lignende bog om den danske arbejdsmarkedsmodel, som denne her supplerer.
Der udkommer mange debatbøger om velfærdssamfundets aktuelle udfordringer. Sidste år udkom Peter Ussings Velfærd, ret og demokrati : analyser og refleksioner, 2009, som ligeledes er en debatbog om de aktuelle udfordringer.
Debatbog indeholdende interviews med nøglepersoner, der giver deres bud på velfærdssamfundets udfordringer og aktuelle tilstand.