Bøger / faglitteratur

Fat det nu forældre! : teenagere i familien


Beskrivelse


Samling af breve fra forældre til teenagere med tilhørende svar om de specifikke udfordringer, teenagere stiller familier overfor. Derudover udskrifter af samtaler med teenagefamilier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2011

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. feb. 2011

For forældre til teenagere.

Familieterapeuten Jesper Juul tager denne gang fat på de specifikke udfordringer, teenagere stiller familier overfor. JJ's hovedtese er, at når vi taler om teenagere, så er det for sent at opdrage. Her drejer det sig om at skabe relationer og dialog og fokusere på den gode proces i stedet for at opstille regler. Bogen virker noget ustruktureret og rodet. Efter forfatterens generelle betragtninger om de specifikke problemstillinger, der knytter sig til at have teenagere i huset, udgør næste afsnit et antal breve fra teenageforældre med tilhørende svar fra forfatteren. Bogen oplyser ikke noget om, i hvilken forbindelse og sammenhæng, spørgsmålene er stillet, og nogle af dem virker på mig lidt konstruerede. Sidste og største afsnit af bogen er en direkte udskrift af samtaler mellem JJ og teenagefamilier (incl. børnene). Bogen virker uredigeret og som en samling af noget tilstedeværende materiale. Det skaber ikke en konsistent fagbog, og resultatet bliver lidt spredt fægtning. Man er bedre tjent med hans Din kompetente familie, 2008, der mere generelt beskæftiger sig med relationer i familien.

Der findes flere nyere titler om emnet, fx Davidsen: Tiden med en teenager, 2006, der dog mere fokuserer på teenagerens fysiske og psykiske forløb og mindre på relationerne i familien.

En ustruktureret bog om teenagere, der indeholder en samling af breve fra forældre til teenagere med tilhørende svar, samt udskrifter af samtaler med teenagefamilier.


Politiken

d. 14. maj 2011

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 14. maj 2011Informationer og udgaver