Bøger / faglitteratur

Fem tanker for fremtiden


Beskrivelse


Den moderne og foranderlige verden kræver en ny måde at tænke på, hvis vi fortsat vil have kontrol over vor fremtid. Her er beskrevet 5 tankegange, der er nødvendige, hvis vi skal trives i denne uforudsigelige verden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Howard Gardners bud på de tankesæt eller tankegange ("minds") vi får brug for i fremtiden henvender sig til undervisere på alle niveauer i den livslange læringsproces og også til virksomhedsledere.

Den verdenskendte psykolog, der udviklede teorien om de mange slags intelligenser, indkredser og beskriver her fem slags tankegange, vi får brug for, hvis vi skal kunne begå os og leve sammen i en globaliseret verden under hastig forandring. De fem tankegange er den disciplinerede, den synteseskabende, den kreative, den respektfulde og den etiske. Det er tankefunktioner, vi selv vil kunne udvikle, og som vil gøre os i stand at håndtere både de forventede og de uforudsigelige udfordringer. Udvikler vi dem ikke, vil man som person opleve at være underlagt kræfter, man ikke kan forstå og styre. Det er en velformuleret og stimulerende bog, skrevet uden brug af fagterminologi.

I den seneste bog af Gardener oversat til dansk Changing minds, 2005 var fokus på erhvervslivet og holdningsændringer som ledelsesværktøj. Men ellers er han mest kendt for den stadig efterspurgte De mange intelligensers pædagogik, senest i oplag fra 2004, rettet mod undervisningssektoren. Bogen her retter sig som nævnt både mod undervisning og erhvervslivet.

En velskrevet og inspirerende bog, hvor den verdensberømte amerikanske udviklingspsykolog beskriver fem tankesæt, som vi bør udvikle for at begå os i den hastigt foranderlige verden. Vil være anvendelig på alle niveauerne i den livslange læring.


Folkeskolen

Årg. 124, nr. 13 (2007)

af

af

Tonny Hansen

Årg. 124, nr. 13 (2007)


Berlingske tidende

d. 14. nov. 2007

af

af

Finn Serup Jensen

d. 14. nov. 2007


Børsen

d. 11. maj 2007

af

af

Steen Hildebrandt

d. 11. maj 2007



Informationer og udgaver