Film- og kulturhistorisk interesserede bliver her klogere på vores fascination af film. Akademisk antologi med artikler fra 1988-2005, hvori der bl.a. argumenteres for, at filmen ligesom litteraturen rummer muligheden for en bedre forståelse af os selv, andre mennesker og andre kulturer.
Filmen har fra sin spæde start omkring 1895 udviklet sig til i dag være en af de mest populære og vigtige kunstarter. Denne antologi rummer både filmteoretiske refleksioner om forholdet mellem fortælling og virkelighed, og analyser af såvel danske, europæiske som amerikanske spillefilm og dokumentarfilm. Forfatteren fortæller også filmkulturens udvikling fra ca. 1930 til 2005. Antologien består af 13 artikler. Her er overskrifter som "Film, fortælling og virkelighed. Om visuel æstetik, genrer og reception", "Når drenge bliver mænd: en westernfans bekendelser" og "Det sociale og det subjektive. Tómás Gislason og dokumentarfilmen". Forfatterens artikler er skrevet i perioden fra 1988 til 2005 og oprindeligt skrevet til forskellige tidsskrifter. Ib Bondebjerg er medieforsker og professor emeritus. Han har fx også skrevet Mimoser i januar.
Velskrevet og informativt akademisk værk om vores fascination af film. Læsningen kræver dog en absolut dedikeret filmfan, som helst er vant til at læse på akademisk niveau. Vær opmærksom på, at bogen kun indeholder artikler fra perioden 1988 til 2005.
Om dansk filmhistorie findes fx også: 100 års dansk film.