Bøger / faglitteratur

Filosofi til tiden : argumenter for nødvendigheden af en kolonihavefilosofisk kulturrevolution


Beskrivelse


Artikelsamling om kolonihavefilosofi, der fokuserer på tidsløse elementære vilkår for menneskeliv, som kan gøre os til kosmiske eksistentialister og romantiske og realistiske samfundsborgere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 9. juli 2015

Antologi om 5 aspekter af forfatterens eget opfundne begreb kolonihavefilosofi henvendt til højskoler, menighedsråd og lignende.

Den tidligere seminarielærer definerer kolonihavefilosofi som glæde ved livet og hinanden, det almindelige hverdagliv og hverdagsfornuften. De 5 artikler som tidligere har været udsendt i aviser og Askov Nyt i perioden 1994-2014, uddyber filosofien bl.a. ved at pointere det jævne, muntre og virksomme liv, tilbage til den oprindelige Grundtvig, frihed på naturens betingelser og fællesskab på menneskets betingelser. Den bevæger sig inden for mytologi, filosofi og kristendom og mange kendte kunstnere tages helt eller delvis til indtægt for filosofien, fx Heerup og Halfdan Rasmussen.

Bogen er sprogligt og indholdsmæssigt let læst og let forståelig, hvilket filosofien også lægger op til at gøre. Ideologisk læner den sig lidt op ad 1980'ernes meget ombejlede Midteroprøret. Den tager afstand fra snæversynede ideologer til højre og venstre og har svage kristne undertoner.

Forfatteren har før udsendt en lignende titel KolonihavefilosofiLænge leve folkekirken - folkets kirke, 2007 og har senest udgivet Længe leve folkekirken - folkets kirke, 2013. Dog uden at det har inspireret andre til at bygge videre på filosofienForfatteren har før udsendt en lignende titel Kolonihavefilosofi, 2007 og har senest udgivet , 2013. Dog uden at det har inspireret andre til at bygge videre på filosofien.