Bøger / faglitteratur

Længe leve folkekirken - folkets kirke


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 27. feb. 2013

Dette lille folkekirkelige stridsskrift er henvendt til andre, der engagerer sig i debatten om folkekirken, og det vil være venner og fjender fra mission til Tidehverv, der vil gå i lag med det, men bogen vil have vanskeligt ved at nå ud over kredsen af stærkt kirkeligt engagerede, menighedsrådsmedlemmer og teologisk skolede.

Bo Rasmussen, der er teolog og seminarielærer, giver sin personlige holdning til folkekirken til kende. Den er præget af en tilfredshed med den tingenes tilstand, at folkekirken er så bredt favnende som den er, og han ser statens engagement i folkekirken som en sikring af denne tilstand. Rasmussen hylder den stilfærdige hverdagstilværelse, men han lægger samtidig afstand til tidehvervsfolkenes rå lutheranisme, så der kan efter behag blæses til angreb fra flere sider. Rasmussens teologiske baggrund fornægter sig ikke, og hans argumentation ligger indenfor den tradition, hvor argumenter underbygger et udsagn mere end at det fører frem til det. Den lille pamflet er velskrevet og hurtigt læst, og den kommer på et tidspunkt, hvor ophidselsen efter debatten om vielse af homoseksuelle endnu ikke er klinget helt ud.

Lidt bredere oplysninger om forholdet mellem stat og kirke finder man i Stat og kirke fra 2012 mens Bo Rasmussens holdninger til hverdagen fremgår af hans egen Kolonihavefilosofi fra 2007.

Personligt indlæg i den halvprofessionelle debat om folkekirken og dens forhold til medlemmerne og staten.


Kristeligt dagblad

d. 1. aug. 2013

af

af

Doris Ottesen

d. 1. aug. 2013


Dansk kirketidende

Årg. 165, nr. 10 (2013)

af

af

Peter Hedegaard

Årg. 165, nr. 10 (2013)Informationer og udgaver