Bøger / faglitteratur / aforismer

Filosofus : 1001 tankedryp om livet


Beskrivelse


En samling af konkrete almenmenneskelige udsagn, der kalder på refleksion.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 19. sep. 2014

Forventeligt en relativ smal målgruppe til en samling af nutids-filosofiske aforismer. Kan som fx Piet Heins samlinger måske bruges som inspiration til taler.

Samling af livsfilosofiske aforismer skrevet af Kim Lee. KL har, under navnet Kim Sjøgaard, i 2007 skrevet om sine rejseoplevelser som "backpacker" i I en anden verden : fra dansk drøm til asiastisk virkelighed - et liv som backpacker. Og mon ikke erfaringer fra hans rejser er tankegods for hans aforismer, fx denne helt direkte: "For små sko giver nemt vabler". Og det er jo så sandt som skrevet. Aforismen holder den velkendte stil. Korte 1-2 linjer, nemt almenmenneskelige genkendelige refleksioner. 1001 "tankedryp" byder KL på. Samlingen har ikke umiddelbart nogen opdeling, fx i emner, så du læser netop drypvist. Den enkle lommefilosofiske stil giver alle rig mulighed til at spejle sig i det almenmenneskelige i udsagn som fx: "Fordi man har en sadel/er der ikke sikkert/man er parat til at sadle om". Selvom samlingen ikke er emneinddelt aner jeg alligevel en udvikling fra erfaring og refleksion mod det man kan kalde visdom: "Hvis svaret findes, er det måske harmoni, frihed, dialog, kærlighed, fred". Uden af blande noget religiøst ind i det vil et "amen" ikke virke forkert.

Nutids-aforisme som kan sammenlignes med fx Piet Heins gruk-samlinger eller bøger fx af Møllehave: Møllehave - kort og godt : 300 udsagn om livet, døden & det imellem.

Fin samling af almenmennskelige nutids-aforismer, dog en smal målgruppe.