Den danske tegneserie Fimbulvinter henvender sig primært til unge voksne. Kan formidles i forbindelse med udstillinger om vikingetiden, men kan også sagtens klare sig blandt de andre tegneserier.
Fimbulvinteren er kendetegnet ved at være en vinter, der varer uafbrudt i tre år, hvor krig vil rase, bror vil dræbe bror, og som indvarsler ragnarok. Tegneserien Fimbulvinter af Søren Glosimodt Mosdal foregår i vikingetiden og fortæller om Erik den Røde, der er høvding på Grønland efter at have været tvunget i eksil fra Island, hvor han var part i en nabostrid. Hans søn, Leif den Lykkelige, vender hjem fra et besøg i Norge, og med sig har han en kristen præst, der har omvendt Leif til kristendommen og har som mål at kristne de andre vikinger også. Stregerne er lidt grove og kantede, men meget udtryksfulde, som man også ser det i Mosdals tidligere udgivelser, eksempelvis Lost highway. Rigtig god virker stregen især, de steder hvor den afbilder de nordiske guder.
Nævner man vikinger og tegneserier, så vil man næsten automatisk komme til at tænke på Peter Madsens Valhalla-tegneserier, der stadig ikke er til at komme udenom. Men også Charlie Christensens tegneserieudgave af Frans G. Bengtssons historier om Røde orm kan anbefales.
Fimbulvinter er en glimrende dansk tegneserie om perioden i vikingetiden, hvor kristendommen begyndte at fortrænge de nordiske guder. Tegnestilen er lidt grov og kantet, men fungerer godt, især i afbildningen af de nordiske guder.