Finanskrisen og dens konsekvenser er godt stof i medierne, og det vil også smitte af på efterspørgslen efter denne fremstilling af krisens baggrund og forløb indtil nu.
Søren Ellemose er journalist og forfatter til adskillige bøger om erhvervsforhold. I et alment tilgængeligt sprog beskriver han forløbet af den nuværende krise der startede på boligmarkedet i USA i foråret 2007, og han fører udviklingen frem til udgangen af 2008. Han forklarer om subprime-lån og om udviklingen af sindrige finansielle instrumenter der bidrog til markedernes kollaps. I beskrivelsen af de danske og udenlandske bankkriser og af boblerne på boligmarkedet og aktiemarkedet trækker han paralleller bagud i tid til tidligere tiders kriser, og det er en gennemgående pointe, at man burde have forudset udviklingen. I det hele taget er det ikke noget kønt billede han tegner af griske ejendomsspekulanter og af de inkompetente og letsindige topfolk i bankerne. Bogen har til sidst en tidslinje, noter og litteratur og et register.
Det er den første - men bliver med garanti ikke den sidste - beskrivelse på dansk af den nuværende krises forløb. Om tidligere tiders griske spekulationer kan man også læse i forfatterens Kejserens nye klæder : erhvervshistoriske skandaler, 2006.
En bred og alment tilgængelig fremstilling af den nuværende internationale og danske økonomiske krise og dens historiske forudsætninger.