Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Floden der løb baglæns


Beskrivelse


Fantasy om en stor ondskab der kommer til et fredeligt ø-samfund. Pigen Lola kan se fremtiden gennem sine drømme, og forsøger at advare folk inden det er for sent.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2013

af

af

Martin W Hansen

d. 13. sep. 2013

Bogen henvender sig til fantasy-læserne der ikke ønsker sig alt for lange titler. Kan selvlæses fra ca. 10-12 år og opefter.

Bogen er udgivet af forfatteren selv, og det er den første af hans bøger der ikke er i En sag for Blodhunden-serien. Det er en udmærket fantasy-fortælling om en ond troldmand, der ganske uprovokeret beslutter sig for at udslette et lille ø-samfund. Han er meget magtfuld, og det eneste der står mellem ham og hans plan, er en synsk pige og en håndfuld handlekraftige folk. Bogen er for genren ret kortfattet. Forfatteren fokuserer på persontegningen af ganske få af sine hovedpersoner, og overlader det derefter til sin læsers fantasi at udfylde resten. Det er en interessant taktik, som fungerer godt i store dele af bogen. Slutningen er dog noget kortfattet, og virker mere som et referat af det afsluttende opgør med den Onde Troldmand, end den egentlige fortælling. Fortællestilen vil virke fint for begyndere indenfor genren, men vil ikke tilfredsstille garvede fantasy-læsere. Sprogligt er bogen let at læse og forsiden er illustreret af Daniel Halkjær, der har en fin streg, der støtter handlingen godt.

Sprogligt mindede denne titel mig om Lise Bidstrups serie Spiralen.

En udmærket fantasy-titel, med et godt sprog, men som visse steder dog virker lidt ufærdig.