Bøger / faglitteratur

Flow : følg glæden og energien


Beskrivelse


Om at føle efter, hvad vores indre stemme siger om vores dybeste ønsker, og derved åbne op for flow og for at udfolde hele vores potentiale.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jytte Kjær Schou

2007

Målgruppen vil være mennesker med interesse for at opnå flow på flere planer i deres selvudvikling.

Forfatteren har en fortid som civilingeniør, men har i flere år interesseret sig for flow-oplevelser og har nu sit eget konsulentfirma, Flow Institute, som i øvrigt er omtalt i bogen blandt eksemplerne på virksomheder præget af flow. Flow betragtes som en eftertragtelsesværdig, livslang tilstand, og ikke blot som enkelte gyldne øjeblikke i et menneskeliv, og begrebet anskues ud fra en bredere definition end den rent videnskabelige, idet forfatteren også bevæger sig ind på både det spirituelle og det alternative område. Hun beskriver fænomenet flow, og med afsæt i sit eget liv viser hun, hvordan vi kan lære at åbne os for flow, både privat og i arbejdslivet, og derved udfolde hele vores potentiale. Bogen afsluttes med forfatterens egen flow-kur med tilhørende skemaer til udfyldelse, og her skal man kunne acceptere, at svarene bestemmes af vilkårlige terningekast.

Frans Ørsted Andersens Flow og fordybelse : virkelystens og det gode livs psykologi, 2006 og Mihaly Csikszentmihalyis Flow og engagement i hverdagen, 2005 og Flow : optimaloplevelsens psykologi, 2005 er mere videnskabeligt orienterede.

En bog med en bred, personlig og entusiastisk tilgang til emnet. Af interesse for spirituelt interesserede lånere.


Lederne

Årg. 92, mar. (2008)

af

af

Ulla Bechsgaard

Årg. 92, mar. (2008)