Bøger / faglitteratur / øvelser

Livskunst for drengerøve


Beskrivelse


Vejledning for yngre mænd, der efterlyser mere ro, lykke og succes i hverdagen uden at omlægge livet totalt og skabe balance mellem mandehørm, selvudvikling og meditation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 2. nov. 2012

Målgruppen er yngre mænd, der søger bøger om personlig udvikling.

Her er noget så sjældent som en bog om personlig udvikling tilpasset mænd, der ikke umiddelbart spejler sig i den ellers mangfoldige verden af selvudviklingsbøger. Lasse Schou Larsen (f. 1980) tager forfriskende og velskrivende afsæt i sine egne erfaringer og refleksioner. Som han bl.a. skriver i sit indledende afsnit: "Jeg skulle selvfølgelig skrive en bog, som handler om at være en drengerøv, der dyrker livskunst". Og det har han gjort ret vellykket. Bogen består af syv kapitler med tekst efterfulgt af øvelser. Fx under afsnittet "Brug fortiden som din styrke" opfordres læseren konkret til at vende 5 negative oplevelser til noget positivt, eller ikke mindre vigtigt er den positivt manende overskrift "Drop offerrollen". Der er i bogen fx også øvelser i nærvær og meditationsøvelser. Bag i bogen er der sammenfatninger med de vigtigste pointer. Ligesom en nyttig liste med evt. anden litteratur. Som i mange andre selvudviklingsbøger er der linjerede sider til læserens notater, ikke så godt i bibliotekssammenhæng.

Bogens udgangspunkt er unikt, men stilmæssigt til samme målgruppe kommer jeg til at tænke på fx Ølmaven og hvordan du slipper af med den : en anderledes helsebog til mænd af Søren F. Lillesøe.

Vellykket og forfriskende bog om livskunst for moderne mænd, der ikke frygter at blive kaldt en drengerøv. Mindre målgruppe på de fleste biblioteker.