Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flugt fra Jorden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Verdens bedste og hurtigste rumskib Delta VII og dets besætning spiller en væsentlig rolle i kampen mod en general, der forsøger at få magten over Jorden og dens beboede planet Venus omkring år 2070.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lone Jack Hansen (børn)

d. 18. dec. 2018

Med sig selv som hovedperson fortæller Mark Brandis på eventyrlig vis om tilværelsen i år 2069. I en kunstig atmosfære er der bygget kolonier på Venus; på jorden er befolkningen delt i tostormagter, den vestlige med hovedstad på en kunstig ø i Atlanterhavet. Mark Brandis er rumpilot og bliver ufrivilligt blandet ind i en politisk magtkamp. En diktator har taget magten i denvestlige verden og benytter sig af politistatsmetoder med laserstråler som våben og indopererede anoder i modstanderes hjerner, så de dermed kan manipuleres. Med sin medarbejderstab i rumskibetDelta VII - en hovedperson i sig selv - er Mark Brandis med til at bekæmpe diktaturet på jorden. Venus løsriver sig fra jordens overherredømme, og Mark Brandis går mod nye eventyr. I al denstorslåede teknik bliver menneskeligheden ikke glemt, derfor er bogen vedkommende og meget spændende læsning. Rigeligt forsynet med fremmedord fra såvel teknisk som alment sprogbrug, kræver trænedelæsere. Godt og levende oversat afFranz Berliner. Er bind 1 i en serie. Fra ca. 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Arne Bang Petersen (skole)

d. 18. dec. 2018

Bogen virker meget amerikansk: "Commander", "Captain", "Aye, aye, Sir" etc., etc., og derfor overrasker det én lidt, når man erfarer, at den er tysk (og iøvrigt fra 1970). Den foregår om ca.100 år og handler hovedsageligt om det, der sker, når en militærdiktator tager magten, blot altså med den forskel, at det som sagt foregår i fremtiden og derfor nok er endnu mere udspekuleret, endnår sådant noget foregår i dag, selv om det selvfølgelig er slemt nok. Det er ugørligt at referere handlingen, som nok er meget usandsynlig, men en enkelt ting burde måske nok nævnes. Modstanderneaf kuppet (de bor iøvrigt på Venus, og bogens hovedpersoner er naturligvis iblandt dem) undrer sig over, at tilhængerne tilsyneladende er uimodtagelige for bare at drøfte ret og rimelighed isituationen, men ved en tilfældighed opdages, at en anode er indopereret i hjernen på tilhængerne (politikere, radio- og TV-folk og ikke mindst soldaterne), og så forstår man det bedre! En tingundrer dog stadigundertegnede en hel del, nemlig hvordan man har kunnet nå at gøre det på så kort tid på så mange mennesker, som det tilsyneladende drejer sig om. Men sådanne spekulationer skalman vel ikke gøre sig? Med undtagelse af lidt lange forklarende afsnit, som foregår i "jeg"-personens tanker, så er det en særdeles spændende bog, som godt kan anbefales at indkøbe; men mon ikkeden er lige på grænsen, indholdsmæssigt set, til voksenafdelingen? Eksempelvis er alle personerne fuldtvoksne.


Lands-avisen Aktuelt

d. 6. nov. 1978

af

af

Steffen Larsen

d. 6. nov. 1978


Aalborg stiftstidende

d. 19. apr. 1979

af

af

Lars Borberg

d. 19. apr. 1979


Berlingske tidende

d. 13. nov. 1978

af

af

Frits Remar

d. 13. nov. 1978


Jyllands-posten

d. 6. dec. 1978

af

af

Flemming Chr. Nielsen

d. 6. dec. 1978


Berlingske tidende

d. 11. mar. 1979

af

af

Hanne Boch

d. 11. mar. 1979


Jyllands-posten

d. 20. dec. 1978

af

d. 20. dec. 1978


Proxima

årg 6, nr 19, sektion 2 (1979)

af

af

Carsten Schiøler

årg 6, nr 19, sektion 2 (1979)



Informationer og udgaver