Bøger / skønlitteratur til børn / dyrefortællinger

Flugten fra sneglefarmen : et snegleeventyr
Hvad ved du om snegle? : en børnefagbog


Beskrivelse


Billedbog bestående af to bøger: eventyret om vinbjergsneglen Herman fru Ditte, som bliver fanget i en sneglefarm og er lige ved at blive til en rigtig hvidløgssnegl, og en fagbilledbog med fakta om mange forskellige slags snegle og forslag til mange snegleaktiviteter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2016

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 19. apr. 2016

Billedbog med to historier, som kan bruges i børnehave og indskoling til at styrke børns sproglige opmærksomhed og lære dem noget om snegle. Oplæsning og aktivering fra 4 år.

Alle børn kender snegle, og derfor er de valgt som tema i denne dobbeltbog, hvor den ene del indeholder et eventyr om vinbjergsneglen Herman fru Ditte, som bliver fanget i en sneglefarm og er lige ved at blive til en rigtig hvidløgssnegl. Så galt går det dog ikke, og mens der læses op, kan de voksne følge bogens forslag og forklare ord og læse langsomt, læspende, højt og lavt. Bogens anden halvdel er fakta om mange forskellige slags snegle, især vinbjergsnegle, og bogen har forslag til mange snegleaktiviteter: Spis en lakridsnegl, mal snegle med kridt, lav et terrarium eller syng bogens sneglesang mm. Bogen er gennemillustreret i farver. Den bygger på "The Hanen Centre's ABC and beyond", og forfatterne har lavet flere fagbøger om børn og sprog. Illustrator er debutant.

En nyttig bog for fagfolk, fordi den indeholder mange forskellige muligheder og ideer. I den sammenhæng betyder det mindre, at historien om Herman fru Ditte ikke er den mest spændende, og illustrationerne i humoristisk stil heller ikke gør det store indtryk. De er store og følger handlingen og gør, at børn i grupper hurtigt kan billedlæse dem.

LøvejagtenDen bredmundede frøTea Tunge fra Tuse, Den bredmundede frø og Tea Tunge fra Tuse er for samme målgruppe, men mindre i omfangLøvejagten, og Tea Tunge fra Tuse er for samme målgruppe, men mindre i omfangLøvejagten, Den bredmundede frø og er for samme målgruppe, men mindre i omfang.


Læsepædagogen

Årg. 64, nr. 5 (2016)

af

af

Pernille Lykkestrand

Årg. 64, nr. 5 (2016)