Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flugten : det frie rige


Beskrivelse


16-årige Lara beslutter at redde sin bedstemor fra den død, som alle over 70 får i byen Toponia. Men det bliver en farlig færd, de to kommer på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2018

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 3. apr. 2018

16-årige Lara bor i byen Toponia, som styres af tyrannen Kron Tyro. Da hendes elskede bedstemor skal have dødsprøjten, som alle gamle får, tager Lara sagen i egen hånd. Dystopi for unge fra 12 år.

I byen Toponia styres alt med hård hånd. Hvad man skal blive, hvor man er, og hvor gammel man må blive. Lara elsker sin bedstemor, men hun nærmer sig 70, og så må hun ikke leve længere. Da Lara ved et tilfælde opdager en vej ud af den lukkede by, tager hun sin bedstemor med. Udenfor er der oprørere, som kæmper mod tyrannen Kron Tyro. Lara og bedstemor slutter sig til dem, men er Lara af den rette støbning? Er hun den, der kan redde Toponia fra herskeren? Forfatteren kender vi bl.a. fra en række hestebøger og senest den letlæste Sort september.

Bogens første del er rimeligt godt skruet sammen og byder på en lidt anderledes model på handling og miljø i den store genre af dystopier. Men efterhånden bliver handlingen for let at regne ud og er præget af mange heldige sammentræf. Sproget er klichefyldt, men bogen er ikke svær at læse, og det er let at identificere sig med den unge heltinde. Bogen er måske starten på en serie. Forsiden passer til bogens indhold.

En anden dansk dystopi for samme aldersgruppe og endda med en heltinde med samme navn er den glimrende Den druknede soldat.