Bøger / faglitteratur

Flyfabrikken : historien om de danske KZ-fly


Beskrivelse


Historien om den danske flyfabrik Skandinavisk Aero Industri og de KZ-fly, den fremstillede i 1935-1963. Desuden kapitler om flyteknik, aerodynamik og motortyper.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 16. mar. 2015

Historien om flyfabrikken Skandinavisk Aero, der fremstillede de 182 berømte danske KZ fly fordelt på 9 typer og versioner fra 1935 til 1963. For flyhistorisk interesserede og sportsflyvere.

Grundlæggerne Viggo Kramme og Karl Gustav Zeuthen - deraf navnet KZ - var fremsynede teknikere og forretningsfolk, som så mulighederne for at producere flyvemaskiner i Danmark. Bogen præsenterer historien om deres forretningseventyr med alle dets succeser og genvordigheder. Også den mere tekniske side af produktionen og maskinerne er med. Derudover fortæller to piloter, som jævnligt flyver KZ-fly, om deres egenskaber og særheder suppleret med sjove og interessante oplevelser med flyene. Der er endvidere lettilgængelige afsnit om flyteknik, aerodynamik og motortyper. Bogen er gennemillustreret med en mængde flybilleder, brochurer og tekniske tegninger.

En længe savnet bog om Danmarks mest kendte nationalt producerede fly. Indbydende og informativ, som den er, vil den kunne indfri alle målgruppens forventninger. Især den atmosfæremættede lækre billedside giver fin stemning - godt suppleret af de personlige beretninger fra de to piloter. KZ-flyene er for en stor del stadig i luften med veteranentusiaster og har på det nærmeste kultstatus blandt både disse og hele den flyinteresserede målgruppe.

Intet tilsvarende om emnet.Informationer og udgaver