Bøger / faglitteratur

Flygtningepolitik under pres af nationalkonservative kræfter


Beskrivelse


En debatbog der gør op med dansk flygtninge- og udenrigspolitik. Beskriver en række politiske aktører og foreninger i det antimuslimske univers i Danmark, det højreradikale miljø i Sverige og kort om forholdene i Norge og enkelte andre lande.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 1. dec. 2015

Et kort og aktuelt debatindlæg om flygtningepolitik rettet mod interesserede i dansk flygtninge- og udenrigspolitik og politiske meningsfæller.

Med mange fotos og i stort format indeholder debatbogen et opgør med dansk flygtninge- og udenrigspolitik. Bogen beskriver en række politiske aktører og foreninger der i det antimuslimske univers i Danmark, det højreradikale miljø i Sverige og kort om forholdene i Norge og enkelte andre lande. Der er endvidere et kort afsnit om flygtningesituationen i Danmark 2015, historiker Morten Things tale fra november 2015 ved markeringen af Krystalnatten og et kort artikeluddrag af Georg Metz om de tyske flygtninge i Danmark i 1945.

Et kortfattet debatindlæg om flygtninges forhold og højreradikale aktører i udvalgte lande. Bogen fungerer bedst som en introduktion til aktuelle problemstillinger uden at komme i dybden.

Flere andre bøger beskæftiger sig mere indgående med flygtningeproblematikken, se fx Flugten til EuropaEuropas radikale højrefløjGråzoner og Europas radikale højrefløj Europas radikale højrefløj. Disse har dog ikke den korte debatbogs karakter. Forlaget har i 2011 udgivet Gråzoner af samme omfang som nærværendeFlere andre bøger beskæftiger sig mere indgående med flygtningeproblematikken, se fx Flugten til Europa og . Disse har dog ikke den korte debatbogs karakter. Forlaget har i 2011 udgivet Gråzoner af samme omfang som nærværendeFlere andre bøger beskæftiger sig mere indgående med flygtningeproblematikken, se fx Flugten til Europa og Europas radikale højrefløj Europas radikale højrefløj. Disse har dog ikke den korte debatbogs karakter. Forlaget har i 2011 udgivet af samme omfang som nærværende.Informationer og udgaver