Bøger / skønlitteratur / roman

Flyvende sommer


Beskrivelse


Romanen følger Nans og hans ændrede rolle i en venneflok i en sønderjysk provinsby. Om den sommer, hvor drenge bliver voksne og ting, der før var givne, ændrer sig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 18. nov. 2014

Barsk "coming of age" roman om at vokse op i udkantsdanmark og om at finde sin plads. Primært en voksenbog, men vil også have interesse for unge.

"Flyvende sommer" er Karsten Wind Meyhoffs debutroman om en flok unge sønderjyske drenges sommer i brydningstiden mellem barn og voksen. De eksperimenterer med indbrud, druk og damer. Vi følger hovedpersonen, Nans', forsøg på at passe ind i nye sociale konstellationer. Fx tilbagetrækningen fra sin barndomsven for at prøve at passe ind med nogle langt sejere typer, et halvhjertet og afvisende forsøg på homoseksualitet, et indbrud i sportshallen, en ferie i Grækenland og frigørelsen fra forældre i ungdomsårenes vildskab.

Romanen indeholder selvbiografiske træk uden dog at kunne kategoriseres som autobiografi. Meget stilsikker og sprogligt velformuleret roman om kampen for at finde sig selv og blive voksen.

Romanen ligger i et spændingsfeltet mellem en traditionel ungdomsroman om den sommer, man bliver voksen, som fx Thorstein Thomsens Nowhere kidNordkraft og noget langt mere barskt, som fx Jakob Ejersbos Nordkraft, uden dog at komme helt op på siden af denneRomanen ligger i et spændingsfeltet mellem en traditionel ungdomsroman om den sommer, man bliver voksen, som fx Thorstein Thomsens Nowhere kid og noget langt mere barskt, som fx Jakob Ejersbos , uden dog at komme helt op på siden af denne.


Jyllands-posten

d. 2. mar. 2015

af

af

Christian Møgeltoft

d. 2. mar. 2015