Bøger / faglitteratur

Født til kærlighed : om empati - en livsvigtig og truet egenskab


Beskrivelse


Beskrivelse af hvordan empati udvikles, hvilke betingelser der får den til at blomstre eller visne, hvorfor den er afgørende for vores trivsel og for et velfungerende samfund samt bud på, hvad vi kan gøre for at styrke empatien.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 19. okt. 2018

Denne bog om alle aspekter af begrebet empati henvender sig primært til fagfolk indenfor området, men alle med interesse for empati og børns udvikling kan læse med.

Bogen er blevet til som et samarbejde mellem en videnskabsjournalist og en børnepsykiater, der tidligere har udgivet Drengen, der voksede op som hund. Her udforskes den betydning empati har i vores liv. Forfatterne beskriver, hvordan empati udvikles, samt hvad der påvirker et menneskes evne til at føle empati. Desuden undersøges, hvorfor empati er afgørende for menneskets evne til at indgå i relationer, skabe velfungerende samfund og overleve som art. Der redegøres for hvordan evnen til at føle empati sættes under pres i en moderne verden. Bogen præsenterer de nyeste forskningsresultater på området og supplerer med autentiske beretninger fra det virkelige liv, ofte oplevet fra børnepsykiaterens praksis i USA. Bagerst noter inddelt efter kapitler samt stikordsregister.

Kombinationen af forskningsformidling og personlige fortællinger fungerer fint i denne bog, der kommer godt omkring alle aspekter af emnet empati. Eneste anke kan være den lille skrifttype, der giver bogen et lidt kompakt udtryk.

Af andre bøger om emnet kan nævnes den fine EmpatiEmpati, der er skrevet af en gruppe danske fagfolk, samt den lidt ældre , der ligesom denne bog veksler mellem teori, forskningsformidling og casesAf andre bøger om emnet kan nævnes den fine , der er skrevet af en gruppe danske fagfolk, samt den lidt ældre , der ligesom denne bog veksler mellem teori, forskningsformidling og cases.