Bøger / faglitteratur / vejledninger

Følg dit barn skridt for skridt


Beskrivelse


En brugsbog for forældre til at følge deres barns motoriske og sanse motoriske udvikling, med oversigter, beskrivelser og skemaer over aldersindelte udviklingstrin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2011

af

af

Lis Pedersen

d. 26. sep. 2011

Bogen henvender sig til forældre til 0-6 årige børn, som gerne vil forstå, hvorfor den motoriske udvikling er så vigtig for deres børns videre udvikling.

Bilsøe har tidligere skrevet om samme emne: Det hele barn, 2002. Bogen har 3 dele. i første del beskriver han hvordan perception, motorik og sanser udvikles undervejs i barnets tidlige år, og hvordan denne udvikling foregår i kroppen. Dernæst følger del 2, hvor han gennemgår udviklingen i de 6 første år. De første 2 1/2 år gennemgås i afsnit med 6 måneder i hvert, mens de sidste år samles i 3 afsnit. Del 3 består kun af få sider og er skemaer til notering af de milepæle, som barnet når. Bogen indeholder mange billeder af børnene, teksten er let tilgængelig, konkrete oplysninger har en afvigende farve og er opstillet punktvis, så det er let at overskue.

Det er ikke så ofte at motorikken er genstand for bøger og slet ikke i denne brede målgruppe. Bilsøes tidligere bog handler om samme emne og bruger de samme tidsintervaller. Den kan kasseres, da det er samme emne, der behandles. Bevægeomsorg : børnemotorik i teori og praksis, 2010 handler om de første 2-3 år, ligeledes de fleste andre, hvor motorikken spiller en stor rolle. Bilsøe er den eneste, der de sidste 5 år har behandlet motorikken for førskolebørn som gruppe.

Det er en god og lettilgængelig bog, som vil være let at bruge for forældrene.