Bøger / skønlitteratur / roman

Før natten kommer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En pensioneret gymnasielærer skydes ned og såres af en ung hærværksmand som senere bliver dræbt af politiet. Kort efter dræbes en kendt TV vært. Er der en sammenhæng? Har det hele måske endda forbindelse til politiparret Anita Hvid og Thor Belling?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2017

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 28. apr. 2017

En pensioneret gymnasielærer overrasker en graffitimaler, og da han antaster ham, skydes han ned og bliver lettere såret. Gerningsmanden bliver kort efter dræbt af en betjent. Kjædegaards trofaste læsere får nye oplevelser med Anita Hvid og Thor Belling.

I denne 10. bog i serien er hovedpersonerne Hvid og Belling endnu ikke begyndt at arbejde efter de fatale begivenheder, som afsluttede bd. 9. Hvid ligger stadig lammet og Belling bruger sin orlov på at indrettet et hus, som han håber kan blive rammen om et liv for dem begge. Da deres chef, Richard Brøssner, står foran en situation med akut mandskabsmangel, får han dog overtalt Belling til at tage den interne efterforskning efter en betjents nedskydning af en ung mand. Det fører ham ind i en indviklet sag om terrorisme, som udvikler sig hurtigt og uforudsigeligt.

Kjædegaard skriver godt, og han fik da også Harald Mogensen Prisen for forgængeren til denne bog Det der er værre Hans styrke er en god og realistisk dialog, troværdige personer og et godt plot, som denne gang kredser om terrorisme som måske har et usædvanligt ophav, men det er miljøet og stemningen, der er det væsentlige også denne gang, hvor Kjædegaard igen skriver solidt uden dog at bryde nyt land.

Næsten samtidigt med denne udkommer Niels Klingenbergs Selvtægt, der også har terrorisme genereret af højrekræfter som omdrejningspunkt.


litteratursiden.dk

d. 30. maj 2017

af

af

Lene Jensen

d. 30. maj 2017

Endnu en fremragende krimi om Anita Hvid og Thor Belling, der heldigvis er ved at være restitueret efter skudepisoden. Da en mand bliver skudt i sit hjem, og gerningsmanden efterfølgende bliver dræbt ...


Politiken

d. 28. maj 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. maj 2017